برای اطمینان از پخته شدن کیک، به سطح آن دقت کنید. در بسیاری از اوقات، لبههای کیک کمی پف میکند و شاید طلایی کمرنگ هم بشود. (چیزکیک نباید طلایی-قهوهای شود). رویهی کیک باید مات باشد، نه براق و وقتی به اطراف آن ضربه میزنید، مایه باید کمی بلرزد، اما جابهجا نشود. چون مرکز کیک نرمتر از لبههاست، پف خفیفی در حین پخت خواهد داشت که پس از خنک شدن، خوابیده و سفت میشود. ترکهای احتمالی، بعد از خنکشدن کیک کوچکتر میشوند. پس از خارج کردن کیک از فر، لبههای آن را به کمک کارد کره و بادقت، از دیوارهی قالب جدا کنید. با این عمل، کیک پس از خنک شدن به دیوارهی قالب نمیچسبد.
رویهی کیک را با لایهی نازکی از خمیر ترش بپوشانید. این کار به غلظت بیشتر چیزکیک کمک میکند و نقصهای ظاهری موجود بر روی کیک را میپوشاند.
برای خنک کردن چیزکیک، آن را از فر درآورید یا پس از خاموش شدن فر، همچنان در آن اجازه دهید بماند و در فر را تا نیمه باز کنید. ابتدا کیک را در دمای اتاق خنک کنید و سپس برای حداقل 3 تا 4 ساعت و ترجیحا یک شب در یخچال بگذارید، پس از آن آمادهی سرو است.
برش زدن چیزکیک معمولا با کمی ریخت و پاش همراه است و با توجه به چسبندگی بافت این کیک، احتمال چسبیدن آن به کارد وجود دارد. پس برش زدن، چندان هم آسان نخواهد بود.
قالب کمربندی، مناسبترین نوع برای پختن چیزکیک است. این قالبها، قالبهایی ابتکاری و بسیار هوشمندانه هستند. کیک در قالب میپزد و برای درآوردن آن، دیگر نیازی به وارونه کردن قالب نیست. فقط دیوارهی قالب را (به کمک سگک روی دیواره) جدا میکنید و با کیکی زیبا، خوشمزه و آمادهی سرو، روبه رو میشوید. متداولترین اندازهها، 20، 23 و 25 سانتیمتری است. هنگام خرید قالب کمربندی، از کیپ شدن کامل کف قالب و استحکام سگک دیواره مطمئن شوید. باز شدن سگک و جدا شدن کف حامل کیک از دیواره، درست هنگام گذاشتن داخل فر، تجربهی تلخی خواهد بود. از آن بدتر زمانی است که کیک آماده و پخته را برای سرد شدن به سمت توری فی میبرید.
منبع :
طرز تهیه انواع حلوا به روشی آسان و خاص
طرز تهیه شله زرد مجلسی و تزیین آن